21 Mayıs 2011 Cumartesi

Adana Kebap tarifi

Malzeme: Kuzu eti
                Kuyruk yağı
                Kırmızı toz biber
                tuz
Yapılışı :   Kuyruk yağını ve eti makinada çekin içine tuz ve kırmızı toz biber ilave edip yarım saat sürekli yoğurun. Buzdolabında en az bir saat dinlendirin, daha sonra kalın kebap şişini sol elinize alıp sağ elinizle kıymadan avuç avuç alarak şişe takıp elinizle ileri geri hamleler yaparak üzerine fazla kalın olmayacak şekilde yayın. Kıymanın hepsi bitinceye kadar diğer şişleri de hazırlayın.
            Kömür ateşinde önce dilimlenmiş domatesleri ve çarli biberleri közleyin sonra da şişe taktığınız kebapları pişirip yanında sumaklı soğan salatası ve közlenmiş domates ve biberle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder