31 Mayıs 2011 Salı

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Malzeme : 1 kg Ciğer
                 1 büyük kuru soğan
                 1 çay kaşığı karbonat
                 tuz, karabiber, kırmızı biber, un
Yapılışı :  Ciğer alırken kasabınıza rica edin zarını ve damarlarını iyice temizlesin. Küp küp doğradığınız ciğerleri süzgece koyup iyice süzülmesini bekleyin. İçine 1 soğanı iri iri doğrayın. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, bir çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı da karbonat koyup iyice karıştırın ve bu terbiye ile 1-2 saat bekletin. Daha sonra bol miktarda un ekleyip iri delikli süzgeçte iyice sallayıp soğanların alta dökülmesini sağlayın. Kızgın yağın içinde 2-3 dakika kızartıp çıkarın.
       Kâğıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın, yanında kızarmış patates ve sumaklı maydanozlu soğan salatası ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder