16 Mayıs 2011 Pazartesi

Ayvalı Turta

Malzeme: 150 gram yumuşak margarin
                2 yumurta
                1 portakal kabuğu rendesi
                1 paket vanilya
                1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
                1 paket kabartma tozu
                Alabildiği kadar un
Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp iyice çırptıktan sonra, yağlanmış borcama bu hamuru koyun. Isıtılmış fırına sürüp 15 dakika pişirip çıkarın. Birkaç yerine bıçakla delik açıp pişirmeye devam edin. Önceden hazırladığınız şurubu fırından çıkan tatlıya dökün. (Şurup için 1 su bardağı şeker ve ondan az fazla su kullanın)
Ayva reçelini rondodan geçirin, geçirirken içine birazda şeker ilave edin. şurubunu verdiğiniz tatlının üzerine bunuda boşaltıp hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder