30 Mayıs 2011 Pazartesi

Biberli Ekmek Tarifi

Malzeme : 1 kg kırmızı salçalık biber
                 1 çorba kaşığı biber salçası
                 4-5 tane kuru soğan
                 1 çay bardağı sıvı yağ
                 500 gram un
                 1 paket maya
                 Tuz, susam ve çörek otu
Yapılışı : Unu bir  kabın içine koyup üzerine 2 çay kaşığı tuz, maya ve 1 çay kaşığı şeker ilave edip ılık suyla yoğurun. Çok yumuşak hatta cıvık denecek kadar yumuşak bir hamur yapın. Kapağını kapatıp mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
              Hamur mayalanırken, harcını hazırlayın. Biberleri ve soğanları temizleyip ince ince kıyın veya rondodan geçirin üzerine salçayı, sıvıyağı ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Mayalanan hamurun yarısını margarinle yağladığınız tepsiye döküp yağlı ellerinizle iyice yayın, üzerine harç koyup onuda yayın daha sonra susam ve çörek otu serpiştirip fırına sürün. Altı kızarıncaya kadar pişirin. Altı kızardığında üstüde pişmiş olur.Soğuyunca dilim dilim kesip servis yapın. Arzu ederseniz tek tek küçük lahmacun gibi de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder