17 Mayıs 2011 Salı

Elmalı Kurabiye

Malzeme: 1 paket yumuşak margarin
               1 çay bardağı yoğurt
               1 çay bardağı sıvı yağ
               1 paket kabartma tozu
               1 fincan pudra şekeri
               1 çimdik tuz
               Aldığı kadar un
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.hamurun kıvamını tam tutturmak önemlidir. Hamuru yoğururken, unu azar azar ekleyin. Elinize yapışıp kalmıyorsa işte o zaman kıvamı tamam demektir. Unu fazla kaçan kurabiyeler sert ve kuru olur. Hamuru bu şekilde yoğurduktan sonra 5 eşit parçaya ayırın bunları teker teker açıp 8 dilime ayırın ve önceden pişirerek hazırladığınız (elma+şeker+tarçın) harçtan kenarına bir tatlı kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarıp margarinle yağlanmış tepsiye dizin. Hafif sarı bir renk alana kadar fırında pişirin ve fırından çıkardıktan sonra soğuyunca pudra şekerine bandırarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder