22 Mayıs 2011 Pazar

Elmalı Pasta

Malzeme: 1,5 paket margarin (yarısı erimiş, Yarısı çiğ)
                6 kaşık yoğurt
                1 paket kabartma tozu
                Aldığı kadar un
Yapılışı:  4 tane elmayı rendeleyip 3 kaşık toz şekerle pişir. 1 tatlı kaşığı tarçın koyup bir kenarda soğumaya bırak. Bir kabın içine margarini, yoğurt ve kabartma tozunu koy, karıştır ve azar azar un ilave edip yumuşacık bir hamur yoğur. Hamurun kıvamını anlamak için elinize yapışmıyorsa tamam demektir daha fazla un katmayın sert olur.
          Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak biçimde açıp içine 1 tatlı kaşığı elmalı harç koyun. İkiye katlayıp poğaça şeklinde kapatın. Margarinle yağladığınız tepsiye dizip 170 derece fırında pişirin. çıkınca ılıkken pudra şekerine bandırıp çıkarın, servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder