17 Mayıs 2011 Salı

Etimekli Tatlı nasıl yapılır

Malzeme: 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için: 2 su bardağı şeker
                  2 su bardağı sıcak su
Muhallebi için: 1 litre süt
                       2 kaşık margarin
                       3 kaşık un
                       1 paket vanilya
Şanti için:   1 paket toz şanti
                 1 su bardağı süt
Yapılışı:   Etimekleri kare tepsiye döşeyip, önceden kaynatıp ılımaya bıraktığınız şerbeti her tarafı ıslanacak şekilde etimeklerin üzerine dökün. Şurubunu iyice çekmesini beklerken muhallebiyi pişirin.
               Muhallebiyi pişirirken, küçük bir tencereye margarini koyup eritin. Sonra unu ekleyip bir kaç dakika kısık ateşte kavurun. Daha sonra çırpma telini elinize alın ve bir elinizle çırparken diğer elinizle sütü azar azar ilave ederek pişirin. sütün ilavesi bittikten sonra hemen şekeri ve vanilyayı ilave edip kıvama gelinceye kadar pişirin. 5 dakika soğutup rondodan geçirin.
               Şurubunu çeken etimeklerin üzerine önce muhallebiyi döküp üstünü düzeltin, iyice soğuduğundan emin olunca da, soğuk sütle şantiyi rondoda çekip üzerine dökün. Yeşil fıstık, tarçın veya hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder