22 Mayıs 2011 Pazar

Izgara Köfte tarifi

Malzeme :  1 kg yağsız dana kıyma
                  200 gram kuyruk yağı kıyması
                  1 tane rendelenmiş soğan
                  1 tatlı kaşığı pul biber
                  Yarım demet maydanoz
                  2 dilim bayat ekmek içi
                  Tuz, karabiber
                  1 tatlı kaşığı biber salçası
Köfte yapımı
Yapılışı : Bütün malzemeleri karıştırıp 10 dakika yoğurduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve üstüne bastırıp yassılaştırın. Kömür ateşinde iki yüzünü de kızarıncaya kadar pişirin. Köftelerden önce dilimlenmiş domates ve biber közlemeyi de unutmayın ve hatta palıcan.

         Boş bir zamanınız olduğu vakit mangalı yakıp bol miktarda patlıcan ve kırmızı salçalık biber közleyin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. dolap poşetlerine birer porsiyonluk koyup buzluğa yerleştirin. Mangal yapacağınız gün bunlardan bir paket çıkarıp teflon tavada hafif sıvıyağla soteleyin ve sofranıza koyun.Böylece sadece etleri pişirip daha çabuk sofraya oturursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder