31 Mayıs 2011 Salı

Kuymak (Muhlama, Mıhlama ) nasıl yapılır

Malzeme :  200 gram tereyağı
                 2 su bardağı mısır unu
                 3 su bardağı süt
                 Yarım kg. telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri

Yapılışı : Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok, fakat eritme peynir veya yayla peyniri  ise  bölebilirsiniz.Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlayın 10 dk. mısır ununun rengi dönene kadar kavurun.Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı süt ekleyin ve bütün malzemeler fokurdamaya başlayınca peynirleri yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da karıştırın ve peynirin kuymağın içinde erimesini sağlayın.

Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz. Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeye hazır hale geldi demektir.

Kuymağı kesinlikle sıcak olarak ve yanında ayranla yemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder