8 Mayıs 2011 Pazar

Pancar turşusu

Malzemesi: 3 kg küçük körpe pancar 
                  10 diş sarımsak
                   1 su bardağı sirke
                   1 tatlı kaşığı toz şeker
                   1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı: Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Kök kısımlarını bol su ile yıkayın. Kullanacağınız kavanozun alacağı kadar suyu köklerin üzerine döküp tencerede haşlayın.Sudan çıkarıp sıcakken hemen kabuklarını soyun. Bu pancarları 4 e veya 6 ya bölüp kullanacağınız kavanoza yerleştirin. Soyduğunuz sarımsakları havanda dövün. Pancarın haşlama suyuna dövülmüş sarımsakları katın.1 su bardağı sirke ve 1 çorba kaşığı tuzu ilave edin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin.Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 2 gün bekletin.İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder