21 Mayıs 2011 Cumartesi

Pratik tatlı tarifi

Bu tatlı her ikramda büyük beğeni topluyor haberiniz olsun. Arnavutların en sevilen tatlılarındandır.
Malzeme: Yarım paket yumuşak margarin
                Yarim çay bardağı sıvıyağ
                Yarım çay bardağı süt
                Yarım çay bardağı yoğurt
                Yarım paket kabartma tozu
İçine:         1 kâse çekilmiş ceviz veya fındık(cevizin içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı toz şeker katın)
Yapılışı:  Margarin, sıvıyağ, yoğurt, süt kabartma tozu ve un karıştırılıp güzel yumuşacık bir hamur yoğurulur. Tezgahın üstünde açılır. üzerine bol miktarda ceviz şerpiştirip üstünde merdaneyi hafif bastırarak gezdirin. Rulo şeklinde sarıp 2 cm aralıklarla kesin, margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, önceden kaynatıp soğuttuğunuz (2 bardak şeker, 2 bardak su) şurubu, ılık tatlının üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder