16 Mayıs 2011 Pazartesi

Şambali Nasıl Yapılır

Malzeme: 2 su bardağı irmik
                1 su bardağı şeker
                1 su bardağı yoğurt
                2 paket vanilya
                1 paket kabartma tozu
                50 gram yer fıstığı

Yapılışı: İrmik hariç diğer malzemelerin hepsini karıştıralım, daha sonra irmiği ilave edip özlü bir hamur haline getirelim. Margarinle yağladığımız tepsiye bu hamuru boşaltalım. Üzerine sık aralıklarla ikiye böldüğümüz fıstıkları dizip fırına sürelim. 180 derecede altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz  şurubu sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökelim. 5 dakika sönmüş fırında bekletip şurubunu iyice emmesini bekleyelim. daha sonra çıkarıp servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder