20 Mayıs 2011 Cuma

Sıkma Nasıl yapılır

Malzeme: 1 kg soğan
               1 su bardağı sıvıyağ
               Yarım kg peynir (köy peyniri + tulum peyniri)
               750 gram un
               1 paket maya
               Yarım demet maydanoz
Yapılışı:  Geniş bir kabın içerisine unu ve mayayı koyup biraz da tuz atın ve hamuru suyla yoğurun. Soğanları bir tencere veya tavaya yarım halka şeklinde doğrayıp, sıvıyağla birlikte kavurun. (Fazla kavrulmayacak, hafif çiğ koku gidinceye kadar kavrulacak).Soğanlar iyice soğuyunca üzerine rendelenmiş peynir ve maydanozlar ilave edilir ve iç harcı böylece hazırlanır.
             Daha evvel yoğurmuş olduğumuz mayalı hamurun kabarmasını beklemek gerekmez. Hamurdan küçük parçalar koparıp açın, iyice ısıtılmış teflon tavaya açtığınız yufkayı koyun, altı pişince diğer tarafını çevirip fazla durdurmadan hemen tavadan çıkarılıp yumuşakken acele bir şekilde iç harcı koyup sarma gibi sarın. Hamurun tamamı bitinceye kadar hepsi bu şekilde yapılır. ilk yufka pişerken belki yumuşak olmayabilir o zaman tava iyice ısınmamış demektir, moralinizi bozmayın diğerleri daha iyi olacaktır. Burda dikkat edilmesi gereken tek şey yufkayı tavadan alır almaz hemen sarmanız gerekmektedir, soğutmadan.
           NOT: Pişirme işlemi kesinlikle yüksek ateşte olmalıdır.
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder