22 Mayıs 2011 Pazar

Tuzlu Pasta tarifi

Malzeme : Yarım paket yumuşak margarin
                 Yarım su bardağı sıvı yağ
                 1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
                 1 çay bardağı yoğurt
                 1 tatlı kaşığı şeker
                 1 paket kabartma tozu
                 1.5 çay kaşığı tuz
                 Aldığı kadar un
                 Susam veya çörek otu
Yapılışı : Susam ve yumurta akı hariç diğer bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5 dakika dinlendirip yine biraz yoğurun ve şekillendirip yumurta akına ve susama bulayın. Margarinle yağlamış olduğunuz tepsiye dizip 170 dereceli fırında sarı renkte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder