24 Mayıs 2011 Salı

Yaprak Sarması Tarifi

Malzeme : Yarım kg Üzüm yaprağı
                 250 gram kuzu kıyma
                 1 su bardağı pirinç
                 2-3 tane domates
                 Yarım demet maydanoz
                 1 çorba kaşığı biber salçası
                 3 çorba kaşığı margarin
                 2-3 tane sivri biber
                 Tuz, karabiber, pul biber
                 1 çorba kaşığı nar ekşisi
 Yapılışı: Yapraklar,salamura ise; su dolu bir kaba koyun, yıkayıp boşaltıp yeni su koyun.2-3 defa böyle yapın fazla tuzu gitsin.Sonra tencereye koyup yarıya kadar su doldurun ve ocağı yakın, kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kısık ateşte kaynatın. arada bir altını üstüne çevirin. Salamura değilse; sadece kaynar suya atıp bir dakika durdurup çıkarın.
              Yukardaki malzemelerle iç hazırlayın. Pirinci yıkayıp, sebzeleri ince ince doğrayın yağını, salçasını ve baharatları koyup iyice karıştırın. Yaprakların altını söndürüp süzgece boşaltın ve sarmaya başlayın. Hepsini sardıktan sonra tencereye dizip üzerine az miktarda sıvıyağ ve bir kaç yerine çay kaşığıyla domates salçası koyup düz bir tabağı ters çevirip sarmaların üstüne yerleştirin ve üst seviyesine kadar su koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder