17 Mayıs 2011 Salı

Yuvalama tarifi

Malzeme: 250 gram köftelik kıyma
                Yarım çay bardağı sıcak suda ıslatılmış pirinç
                 1 kuru soğan
                 1 kâse önceden ıslatılmış nohut
                 1 kâse küçük doğranmış yağsız parça et
                 1 kg yoğurt
Yapılışı: Düdüklü veya normal tencereye etle nohutu koyup iyice yumuşayana kadar pişirin. Onlar pişerken pirinçle  soğanı rondodan geçirip kıymanın üzerine ekleyin, tuz ve karabiber ilave edip iyice yoğurun. Elinizi arada bir suya batırıp ıslatarak köfteleri nohut büyüklüğünde yuvarlayın.(köftelerin dağılmadan pişmesini garanti etmek için kaynar suya atıp 5 dakika kaynatın) Diğer tencerede pişirmiş olduğunuz etli nohutun içine boşaltın. Bir başka kabın içinde yoğurtla 2 kaşık unu çırpma teliyle iyice çırparken birazda yemeğin suyundan alıp çırpmakta olduğunuz yoğurda katın, biraz daha çırpıp tencereye yavaş yavaş karıştırarak boşaltın. Kıvama gelinceye kadar pişirin, sıvıyağ ve nane kızdırıp tencereye ilave edin, bir iki dakika sonra da altını söndürün.
Not : Yoğurdunuz çok tatlı ise, yemeğe biraz limon veya limon tuzu ilave edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder