20 Mayıs 2011 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya

Malzeme: 3 su bardağı barbunya
               3 orta boy soğan
               2 tane çarli biber
               3 tane havuç
               1 tane patates
               1 su bardağı sıvıyağ
               1 çorba kaşığı salça (domates+biber)
               1.5 litre su (aslında suyunu siz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
                Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Barbunyaları, ayıklayıp yıkayın. Kaynar suyla ıslatın. 2-3 saat böyle bekledikten sonra, düdüklü tencereye kare şeklinde doğranmış soğanları ve sıvıyağı koyun, biraz sonra ince doğranmış çarli biberleri ilave edin. Biraz da onunla kavrulduktan sonra salça, karabiber ve pul biber ilave edin. Hemen ardından başka bir kaba hazırladığınız küp şeklinde doğranmış patates ve havuçları ilave edin. Böylece bütün malzemeler tamamlandıktan sonra bir tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavrulmasını sağlayın. Tuzunu ve suyunu da koyup kapağını kapatın. Pişme süresi tamam olduğunda altını söndürün, soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağını açıp bir iki dakika böyle kaynatın suyu kıvama gelsin. Üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
taze barbunya da aynı bu şekilde pişirilir. Yalnız, tek farkı onu önceden suya ıslatmayın.Ayıklayıp, yıkayın ve sonrada hemen pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder