22 Mayıs 2011 Pazar

Zeytinyağlı Fasulye tarifi

Malzeme : 1 kg taze fasulye
                 2-3 baş kuru soğan
                 1 tane sivri biber
                 Yarım kg domates
                 1 çorba kaşığı domates salçası
                 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı : Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra dik olarak tutup yukardan aşağı doğru ikiye bölün yanlamasına da 2-3 santim arayla doğrayın veya hiç doğramayın. Pişireceğiniz tencereye soğanları kare kare doğrayıp sıvıyağ koyun üzerine sırayla, salçayı, fasulyeleri, kabuğu soyulmuş ve söğüş doğranmış domatesleri ve sonra da ince doğranmış sivri biberi koyup 3 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker, 1 su bardağı da su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin 20 dakikadan sonra arada bir karıştırın.yumuşayıp kıvama gelince söndürün soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder