11 Haziran 2011 Cumartesi

Analı Kızlı Yemek Tarifi

Malzeme : 2 su bardağı köftelik bulgur
                 1 su bardağı  irmik
                 1 çorba kaşığı  biber salçası
                 1 yumurta
                   kimyon
                 1 su bardağı kadar un ve 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı : Kuzu kıymasını tencereye koyup haşlayın suyunu çekince incecik çentilmiş soğanları ve margarini (tereyağı da olur) ilave edip iyice kavurun. Ocaktan indirince tuzunu ve karabiberini ilave edip iyice karıştırın soğuyunca buzdolabında yağı donuncaya kadar soğutun.
           Bulguru ve irmiği geniş bir kabın içine koyup soğuk suyla ıslatın. 5-10 dakika sonra tuz, salça, 1 yumurta ve kimyon katıp iyice yoğurun. Un ekleyip biraz daha yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve fincan gibi açın içine kıyma koyup ağzını kapatın.
           Kıyma bitene kadar anaları yapın kıyma bitince kalan hamuru nohut büyüklüğünde koparıp yuvarlayın.
           Tencereye su koyup nohutları haşlayın, içine tuz ve limon tuzu ekleyip kaynayan suya bütün köfteleri yavaş yavaş koyun, ilk koyduğunuzda hepsi dibe çöker, piştikçe yukarı doğru çıkarlar. Hepsi yukarı çıkana kadar, bir tavada yarım halka olarak doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurup, üzerine minik doğranmış domates, 2 tatlı kaşığı salça koyup biraz daha kavurun ve altını söndürün. Altını söndürdükten sonra da kurunanesini ilave edin. Biraz yemeğin suyundan alıp bu sosun içine kepçeyle koyup karıştırın ve yemeğe dökün. Biraz daha kaynatıp altını söndürün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder