25 Haziran 2011 Cumartesi

Cevizli Gül Tatlısı

Malzeme : 1 yumurta
                2 çorba kaşığı margarin (erimiş ılık)
                2 çorba kaşığı yoğurt
Karıştırıp, kabartma tozu ve un ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın, iyice yoğurun. Altına üstüne un serperek hamuru açın. Üstünde un kalmaması için üstünü kâğıt havluyla silin. Yuvarlak parçalar kesin. Üç değişik boyda hepsinden aynı sayıda (bu işlemi yapmak için küçük fincan,çay bardağı ve su bardağı kullanabilirsiniz). Sonra kestiğiniz yuvarlaklara 4 tarafından ortaya yakın bir yere kadar bıçakla çizik çekerek kesin. En alta en büyük parçayı koyun ve üstüne daha küçüğünü,en üste de en küçüğünü koyun. tam göbek kısımlarına yumurta sürün, parmağınızla da bastırın ki parçalar birbirine iyice ortadan yapışsın. hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda kızartıp soğuyan şurubun içine atın. 1-2 dakika sonra da çıkarın. Servis tabağına alıp üstünü fındık, cevis veya fıstıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder