23 Haziran 2011 Perşembe

Çıtır Kadayıf Tarifi

Bir tepsiye 1 kaşık margarin sür, sonrada 1 kaşık pekmez sür. Dolaba koy donsun.

500 gram kadayıfı iri iri doğrayıp içine 1 çay bardağı sıvıyağ koyup, iyice harmanlayın. Dolaptaki tepsiye yarısı döşeyin. Üstüne fıstık serpiştirip, kalan kadayıfları da döşeyin. Aynı büyüklükte başka bir tepsiyi de bunun üzerine koyup kadayıfların sıkışarak preslenmesini sağlayın. Yarım saat veya 1 saat bekleyip fırına koyun. Kızarıncaya kadar pişirin ve çıkınca ılık tatlıya ılık şurup dökün.
şurup : 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder