30 Haziran 2011 Perşembe

Jöleli Tavuk Göğsü

Malzeme :1 litre süt
               2 çorba kaşığı margarin
               3 çorba kaşığı un
               1 kâse toz şeker
               1 paket vanilya

Yapılışı : Yayvan bir tencerede ve ya çukur bir tavada margarini eritip unu koyun, kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Çırpma teliyle çırparak karıştırın. Kaynamaya başlayınca şekeri ve vanilyayı da koyup kıvama gelinceye kadar pişirin. Rondodan geçirip borcama dökün.
       Küçük bir tencerede 3 su bardağı nektarı 3 çorba kaşığı (silme) nişastayla karıştırıp pişirin ve biraz da şeker ilave edin.Şekeri kendinize göre ayarlayın. Kıvama gelince altını söndürüp birkaç dakika ılımaya bırakın. Ilıyınca borcamdaki tavuk göğsünün üzerine dökün. Buzdolabına koyun ve ikram edeceğiniz zaman dilim dilim kesip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder