3 Haziran 2011 Cuma

Karnıyarık Börek Tarifi

Malzeme : 6 tane hazır yufka
                 250 gram beyaz peynir
                 3 yumurta
                 1 çay bardağı sıvıyağ
                 1 çay bardağı yoğurt
                 Domates ve yeşil biber
                 susam veya çörek otu
Yapılışı : Yağ, yoğurt ve yumurtaları kaseye koyup çırpın. Tezgahın üzerine yufkayı serip bu karışımdan fırçayla sürüp üstüne 1 yufka daha serin ona da karışımdan sürün ve 1 yufka daha serin. Bunları bıçakla 12 parçaya kesin. Kenarlara peynir koyup yanlarını bükün ve sivri ucuna doğru katlayarak sarın ve margarinle yağlanmış tepsiye dizin. Diğer 3 yufkayıda bu şekilde yapıp tepsiye dizin, daha sonra üzerini karnıyarık gibi bıçakla yarıp 1 dilim domates ve 1 dilim biber koyun. Yumurtalı sıvıdan üzerlerine sürüp çörekotu serpiştirin ve fırına sürün 170 derecede sarı renkte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder