28 Haziran 2011 Salı

Kazandibi Tarifi

Malzeme : 1 litre süt,
                1 çorba kaşığı pirinç unu,
               1 çay bardağı pirinç,
               1 su bardağı şeker,
               Tarçın,
               vanilya,
              1 çorba kaşığı şeker


Yapılışı : Sütün birazına pirinç ununu iyice çırparak karıştırın. Şeker ilave edin.
1 bardak pirinci 1 saat kadar sıcak suda bekletip, rondoda çekin. Hepsini birlikte karıştırın.
Yayvan tencerede 2 kaşık margarini eritip, sütü üstüne dökün, kaynamaya başlayınca, rondoda çektiğiniz pirinç,sütle karıştırdığınız pirinç unu,vanilya ve şeker karışımını hepsini birlikte kaynayan tencereye boşaltın ve kıvama gelince söndürün. Teflon tavada 1-2 kaşık toz şekeri yakarak karamelize edin, pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine döküp bir kaç dakika durdurun ve altını söndürün. Soğuyup kalıplaşınca dilim dilim kesip tarçın serpiştirin ve yuvarlayarak yada kare kare servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder