18 Haziran 2011 Cumartesi

Kızartmalı Poğaça Tarifi

Malzemeler : 2 su bardağı süt
                     1 su bardağı ılık su
                     1 su bardağı sıvıyağ
                     1 yumurta
                     un

Yapılışı       :   Süt ile ılık suyu karıştırıp içine 1 paket maya ve 1 tatlı kaşığı şeker atın kabarsın. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Mayalanmasını bekleyin.
     Mayalandıktan sonra elinizi unlayıp tekrar yoğurun. Küçük parçalar koparıp, top top yuvarlayın. Margarinle yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sürüp fıranda 170 derecede pişirin. Çıkınca biraz soğutup üstten bir çay kaşığı yardımıyla dolma gibi içini oyun. minik doğranmış patatesleri kızartıp tuzlayın ve poğaçanın içine doldurun kapak kısmına 1 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt koyup, 1 yaprak maydanozla süsleyin servis yapın.Misafir geleceği zaman poğaçaları bir gün önceden yapın sadece içini ve süslemesini sabaha bırakın.Kolaylık olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder