1 Haziran 2011 Çarşamba

Meyhane pilavı

Malzeme : 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
                 250 gram kıyma veya parça et
                 3 tane yeşil biber
                 3 tane domates
                 1 büyük soğan
                 Yarım çorba kaşığı salça
                 yarım paket margarin
                 tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı : Tencereye kıymayı koyup kendi suyunu çekene kadar karıştırın, sonra üzerine yağını koyup eritin kare doğranmış soğanlarla ince doğranmış biberleri ilave edip iyice kavurun ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri koyup,Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra bulguru ve baharatları koyup kavurun daha sonra suyunu ve tuzunu koyup karıştırın, kapağını kapatıp altını kısın, yumuşayana kadar pişirin. Hafif suluyken altını söndürün. Birkaç dakika dinlendirip karıştırın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder