24 Haziran 2011 Cuma

Pastane Usulü Poğaça Nasıl Yapılır

Malzeme : 250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
                 1 çay bardağı süt
                 1 çay bardağı su
                 1 çorba kaşığı şeker
                 1 paket yaşmaya
                 Un, tuz
                 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
                 Aldığı kadar un

Yapılışı : Önce yumurta ile yağı karıştırın. Ayrı bir kâsede 1 çay bardağı ılık suda mayayı eritip,üzerine süt koyup karıştırın. Bunu diğerlerinin üstüne ekleyin. Sonra kalan malzemeleri ilave edip iyice yoğurun. Hemen beze yapıp şekil verin.(unsuz olarak bezeleyin) Ortasına elinizin yan tarafıyla bastırıp,açılan çukura iç koyun, kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu da serpiştirebilirsiniz.Tepsiyi fırına koyduktan sonra fırını hemen çalıştırmayın bir müddet tepside mayalanması için bekletin ve fırını 190 dereceye getirip çalıştırın. Sonrada kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder