17 Haziran 2011 Cuma

Portakallı Revani yapımı

Malzeme : 3 yumurta
                1 tane portakal
                1.5 su bardağı şeker
                1.5 su bardağı un
                1.5 su bardağı irmik
                1 paket kabartma tozu
                1 paket vanilya

Yapılışı : Yumurta ile şekeri mikserle çırpın. İçine 1 portakal suyunu sıkın, kabuğunu da rendeleyip içine katın diğer malzemeleride karıştırıp güzel bir hamur yapın. Margarinle yağlanmış kalıba dökün. Altı üstü güzel kızarıncaya dek fırında 170 derecede pişirin.
         Önceden hazırladığınız;
          3 su bardağı şeker
          3 su bardağı su
         Yarım limon (kabuğuyla birlikte)
Şurup ılıkken fırından çıkan tatlı ılıyınca üzerine gezdirin. Kavrulmuş çekilmiş fındıkla süsleyip dolapta biraz bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder