3 Haziran 2011 Cuma

Şekerpare tarifi ve püf noktası

Malzeme : 1 paket yumuşak margarin
                 1 fincan pudra şekeri
                 2 yumurta
                 1 paket vanilya
                 1 paket kabartma tozu
                 Limon kabuğu rendesi
                 Yeterince un
Yapılışı :  Bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına bütün fındık koyup iyice bastırın. Margarinle yağlanmış tepsiye dizip 170 derece fırında pişirin. kızarınca fırından çıkarıp ılık tatlıya ılık şurup gezdirin. Şurup için 3 bardak şeker, 3 bardak su, yarım limon suyu kullanın. Şekerparenin püf noktası : Eğer tatlınızın çatlamasını, birkaç yerinden yarılmasını istiyorsanız, ki herkes bunu böyle istiyor. O zaman tatlıya şurubu verdikten sonra ılık fırına sürün 2 saat kadar bekletip çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder