2 Haziran 2011 Perşembe

Soslu Kızartma Nasıl Yapılır

Malzeme : 3-4 tane patates
                1 tane kabak
                5-6 tane çarli biber
                5-6 tane domates
                1 demet maydanoz
                 3-4 dal taze nane
                2 diş rendelenmiş sarımsak
                1 limon suyu
Yapılışı :  Patates, kabak ve biberleri ayıklayıp yıkayın. Normal boyutlarda doğrayıp süzgece koyun. Islaklığı gidince bol yağda kızartın. Ayrı bir tavaya domatesleri rendeleyin, kızartmanın yağından 1-2 kaşık koyup 1 tatlı kaşığı salça ilave ederek kavurun.Altını söndürdükten sonra içine limon suyu sarımsak rendesi ve tuz karıştırıp Kızartmanın üzerine gezdirin. Birkaç dakika sonra da ince kıyılmış maydanoz ve naneyle süsleyin ve servis yapın.
Mevsimine göre haşlanmış karnıbahar ve patlıcan da kızartmanıza katabilirsiniz ve hatta bir kaç tane köfte de olabilir içinde. Ben size en basitini anlattım burda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder