24 Haziran 2011 Cuma

Süt Tatlısı

Malzeme : 4 su bardağı süt
                1 su bardağı irmik
                1 çorba kaşığı mısır nişastası
                1 çorba kaşığı şeker
                125 gram tereyağı
                25 gram ceviz içi
 Şurup :  1.5 su bardağı şeker
             1 çorba kaşığı limon suyu
             1 su bardağı su

Yapılışı : Süt, irmik, şeker, nişasta, tereyağı bir kapta koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Önceden yağlanmış tepsiye boşaltılır. Muntazam olarak yayılır. Ilıyınca baklava şeklinde kesilir. Her dilimin ortasına birer parça ceviz koyulur. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişmeye bırakılır. Kızarınca çıkarılıp üzerine şurup dökülür. Soğuyunca ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder