23 Haziran 2011 Perşembe

Talaş Böreği Tarifi


Malzeme : 10 tane milföy
                 250 gram parça et
                 2 adet soğan
                 4 çorba kaşığı bezelye
                 2 adet havuç
                 Tuz, kekik, karabiber, sıvıyağ

Yapılışı : Etleri yumuşacık pişirdikten sonra minik minik doğrayın. Soğanları piyaz şeklinde, havuçları da küçük küpler halinde doğrayıp, birbirine karıştırın.İçine bezelyeleri de ilave edip hepsini birlikte pişirin. Tuzunu ve baharatlarını da karıştırın. İç harcını milföylerin içine 1 er kaşık koyup, bohça şeklinde köşeleri üstte toplayıp ters çevirin. Fırın tepsisine dizip üstüne yumurta ve susam sürüp fırına koyun. 170 derecede pişirin.Üstüne susam yerine çörekotu veya galeta unu da serpiştirilebilir. Fırından çıkınca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder