1 Temmuz 2011 Cuma

Avcı Böreği Tarifi

Malzeme : 2 yufka
                 200 gr. kıyma
                 1 soğan
                 2 çorba k. bulgur
                 1 avuç ceviz
                 1 çorba k. salça
                 1 tutam maydanoz
                 tuz, karabiber
                 sıvıyağ
Panelemek için:
                2 yumurta
                yarım çay b. süt
                Galeta unu
Kızartmak için: sıvıyağ
 Yapılışı : 1 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ekleyin ve kavurun.Üzerine 200 gr.kıymayı ekleyin ve kavurun.Üzerine ceviz, ıslatılmış bulguru, tuz, karabiber, pulbiber,kekik ve 1çorba kaşığı salçayı ekleyip soteleyin.Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir iç harç elde edin.Panelemek için ise bir karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın.Üzerine yarım çay bardağı süt ekleyip birlikte çırpın.
         2 adet yufkayı üst üste serin.Yufkaları üçgen parçalara bölün.Her bir parçanın üzerine kıymalı harçtan koyun.Yufkanın uç kısımlarını kapatarak rulo yapıp sarın. Hazırladığınız börekleri ilk önce sosa batırın.Daha sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder