1 Temmuz 2011 Cuma

Zeytin Yağlı Dolma İçi Yapımı

Soğanları kare kare doğrayıp sıvıyağla birlikte kavurun. Domates ve biber salçası ilave edip, 1-2 dakika sonra da yıkanmış pirinçleri ekleyin. bir kaç dakika böyle kavurduktan sonra pirincin miktarı kadar da sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp ateşi kısın.
         Suyunu çekince altını söndürüp, 1-2 diş sarımsak, kurunane, karabiber, 1 çay kaşığı şeker ve yeterince de nar ekşisi koyup karıştırın.
         Dolmaları sardıktan sonra tencereye dizip, pirincin 2 katı kadar sıcak su dökün. Bir de ağır bir tabak kapatıp kısık ateşte suyunu çakinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder