18 Kasım 2011 Cuma

CİĞERLİ PİLAV

Malzeme : 2,5 su bardağı pirinç
                500 gram karaciğer
                1 soğan rendesi
                2 çorba kaşığı yağ
                2,5 su bardağı su
                1 defne yaprağı
                1 adet kesme şeker
                Tuz ve karabiber
Ciğer Pilavı


YAPILIŞI : Ciğerli pilav yapmak için önce ciğerlerin zarı soyulur ve bol su ile yıkanır. Suda haşlanır ve suyu bitinceye kadar pişirilir. Küçük küpler halinde doğranır. Pirinçler 1 saat tuzlu sıcak suda bekletilir. Daha sonra iyice yıkanıp süzülür. Tencereye yağ koyulur. bu yağda soğanlar evire çevire kavrulur. Sonra ciğer koyulur ve biraz da birlikte kavrulur. 2,5 bardak su, şeker ve defne yaprağı ilave edilir. Kaynayınca pirinç konur ve karıştırılır. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Bol karabiber serpilir ve ve tuz koyulup harmanlanarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder