26 Eylül 2011 Pazartesi

Kuşburnu Yapımı

Malzeme : 3 kg Kuşburnu
                 1 kg şeker
Yapılışı : Aldığınız kuş burnunu iyice ayıklayıp yıkayın. Tencereye üstünü örtecek kadar su ekleyip haşlayın. Ellerinize eldiven takıp suyuyla birlikte kalın süzgeçten geçirin. haşladıgınız su süzgeçten geçirirken yeterli gelmez devamlı musluktan su alarak süzgeçteki malzemeye azar azar dökerek deliklerden kolay geçmesini sağlayın. Sonra bir defa daha süzgeçten geçirin ve 1 defa da ince (süt süzgecinden) geçirip tencereye koyun. Altını yakın iyice pişsin. tencerenin ağzını kapatmayın ki eklediğiniz fazla sular buharlaşıp uçsun.
      Kaynamakta olan kuşburnu fazla sulardan arınınca şekerini ilave edip kıvama gelinceye kadar pişirin.

6 Eylül 2011 Salı

Konserve Nasıl Yapılır

Malzemeler : Cam kavanoz
                    Kavanoz kapağı
                    ve Konservesini yapmak istediğiniz sebzeler


DOMATES KONSERVESİ
      Domateslerin kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın ve tencereye koyup pişirin. Domatesler çiğ kokusu gidene kadar pişerken kapakları da küçük bir tencereye koyup üzerine kaynar su dökün ve 2-3 dakika kısık ateşte kaynasın. Pişmiş domatesleri kavanozlara sıcak sıcak doldurup, 2 dakika kaynar suda bekleyen kapakları teker teker alıp kavanozların ağzına sıkıca kapatın. Bu şekilde kapattığınız kavanozu ters çevirerek yere koyun. soğuyuncaya kadar yerini değiştirmeyin.


MENEMEN KONSERVESİ
     İnce ince doğradığınız yeşil biberleri tencerede biraz sıvıyağ ile kavurup üzerine (kabuklarını soyup doğradıgınız) domatesleri ilave edin ve çiğ kokusu gidene kadar pişirin altını söndürüp kavanozlara doldurun ve 2 dakikadır kaynar suda bekleyen kapaklardan birer birer alıp kavanozlara sıkıca kapatın ve ters çevirerek yere bırakın.


TAZE FASULYE
     Güzelce ayıklayıp yıkadığınız fasulyeleri istediğiniz boyutlarda doğrayıp tencereye yerleştirin. Üzerine doğranmış domates yahut su ilave edip buğulamak suretiyleyumuşacık pişirin yine sıcakken kavanozlara doldurup kaynar suda 2 dakika bekletilmiş sıcak kapakla kavanozu sıkıca kapatın ve ters çevirerek yere bırakın. soğuyuncaya kadar da yerinden oynatmayın.