28 Temmuz 2013 Pazar

SOFRA SÜSLEYEN YEMEKLER, GÖRSEL LEZZETLER

Sofralarınızı değişik yiyeceklerle süslemek isterseniz :
Peynirli domates laleleri

MEYVELERİNİZİ BU ŞEKLİDE HAZIRLAYARAK TATLI ZEVKİNİZİ DE YERİNE GETİRMİŞ OLURSUNUZ... MEYVE SEVMEYEN ÇOCUKLARINIZA DA BÖYLECE MEYVEYİ SEVDİREBİLİRSİNİZ.


KAHVALTI SOFRALARI VEYA SAHUR İÇİN SALAMLI MİLFÖYLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.



         PATATESLERI HASLADIKTAN SONRA SICAK SICAK EZIYORSUN IÇINE BIR KASIK TEREYAG, BIR KASIK KREM PEYNIR VE ISTEDIGIN BAHARATLARI KOYUP YUVARLAYIP ISTEDIGIN SEBZELERE BULUYOSUN.

Patates Kızartmasını hiç bu şekilde yapmayı denediniz mi? Görselliğe önem verenler, sofranız ziyafet sofrasına dönüşsün diye uzun uzun uğraşmaya gerek var mı :))

Çizgili iki renkli kekler yapabilmek için beyaz hamurdan başlayıp gittikçe küçülen daireler halinde bir renkli bir sade dökerek kekinize bu şekli verebilirsiniz, gayet kolay bi yöntem ;)

Kek pişirdikten sonra, bu şekilde ikiye bölüp hatta arasına dilediğiniz bir krema sürerek üzerini de süsleyip o şekilde servise hazırlayabilirsiniz...

Kurabiye hamurlarını yumurta şeklinde oval olarak yuvarlayıp mutfak makasıyla tavşan şekli verebilirsiniz...

Bir kabın içerisine koyacağınız bir miktar süte bisküvileri batırıp çıkararak tepsiye dizip, önceden hazırlamış olduğunuz ılık kremayı üzerlerine sürüp meyve dilimleri yerleştirin. Bisküvi-krema-meyve- bisküvi-krema-meyve malzemeler bitinceye kadar bu şekilde sıralarak pastanızı tamamlayın ve üstünü arzu ettiğiniz şekilde damla çukolata, toz fındık, fıstık, hindistan cevizi veya bademle süsleyebilirsiniz.


Kaşar dilimleriyle yapacağınız bu ağaç yılbaşı ağacı gibi sofraları şenlendirebilir :))

Kendinize ve sevdiklerinize meyve şöleni :))



Omletinizi gördüğünüz gibi kırçiçeklerine benzetebilirsiniz. Bunun için tek tapmanız gereken rengarenk dolma biberlerin içini boşaltıp kalın dilimler halinde daireler kesmek ve az yağlı tavada biber dairelerin içine yumurtaları kırmak...



Süslü Yumurtalar...

Yemek masasında harika bir görüntü...



Kahvaltıya gelecek misafirlerinize böyle bir sürpriz hazırlayabilirsiniz...

Papatya omlete ne dersiniz...


Basit bir meyve tabağı...

 Yumurta sevmeyen çocuklarınızın kahvaltı sofrası için...
Yapmış olduğunuz köfteleri bu şekilde sphagetti, domates, bezelye, kaşar ve taze naneyle süsleyip, ortaya harika bir sunum çıkarabilirsiniz.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder