15 Şubat 2013 Cuma

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemesi:
Yarım kilo turunç
5 su bardağı toz seker
4 bardak su
2 adet turuncun suyu sıkılır
Turunçlar bütün olarak kabuklarının üst kısmı rendenin ince kısmı ile rendelenir, iç kısımları atılır. Elde kalan kabukların beyaz iç kısmı soyulur. Kabukları dik olarak elma dilimi gibi çıkarın ve rulo seklinde sarıp ipe dizin veya kürdanda batırabilirsiniz. Acısının çıkması için 3 gün boyunca sabah ve aksam günde 2 defa suyu süzülür ve yeni su eklenir 3 kez 5 er dk haşlanır, soğuk suda iyice yıkanır. 5 su bardağı toz seker ve 4 bardak suyla şurubu hazırlanır. Turunç kabukları parlak bir renk alana kadar şurubun içinde kaynatılır. Ocaktan almaya yakın turunç suyu dökülür. Kavonozlara alınır soğuyunca kapaği kapatılır.
Turunç reçeli yapimi resimli