12 Nisan 2013 Cuma

Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Malzeme : Orta yağlı kıyma
                 Bol miktarda sarımsak
                 Tuz
                 Karabiber,
                 Kırmızı toz biber
                 Kimyon ve toz çemen
Yapılışı :
Sucuk yapmak için satın aldığınız kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ve çemen ilave edilir. Bu baharatları tek tek bulmak zor olursa, baharatçılardan 'hazır sucuk kombisi' şeklinde adlandırılan üründen alıp kullanabilirsiniz. Bütün bu malzemeleri kıymaya ilave edip iyice yoğurulmalıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra bu şekilde birkaç saat (7-8) bekletip, aktardan temin edebileceğiniz barsaklara doldurabilirsiniz. Her kangal için yarım kg kıyma olacak şekilde göz kararı ayarlamalısınız. Bu işlem bittikten sonra yine 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletmek gerekir. Daha sonra da muhafaza etmek üzere buzdolabınıza yerleştirin.
Barsaklara doldurmak için uğraşmak zor gelirse, o zaman köfte gibi şekillendirip aralarına streç sererek bir saklama kabına koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman akşamdan alt kata indirip kahvaltıya kadar buzunun çözülmesini sağlayın.

6 Nisan 2013 Cumartesi

Fırında Tavuk Yemeği

Fırında Pratik Tavuk Yemeği
Malzeme :
6 tane sarma but
3 tane patates
6 tane çarli biber
6 tane domates

Butları yıkayıp süzgece koyun, bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve iri iri dilimleyin, yani ikiye veya dörde bölün. Daha sonra süzgeçteki butları da bu sebzelerin üstüne koyup 1 büyük kaşık domates salçası, biraz sıvıyağ, 2-3 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber ilave edip hepsini iyice karıştırarak soslanmasını sağlayın ve yanmaz fırın poşetine veya tepsiye döşeyip fırında yüksek ısıda 1 saat kadar pişirin. Yanında pirinç pilavı ve cacıkla servis yapın. Afiyet Olsun :))

4 Nisan 2013 Perşembe

Revani Tarifi

Çölyak hastalarına özel tatlı tarifleri
Yonca Asna
Çölyak hastaları için lezzetli bir revani tarifi:

Keki için;
3 adet yumurta
1 adet portakal yada limon kabuğu rendesi
1 kabartma tozu,1 vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardak süt
alabildiği kadar pirinç unu.
1 su bardağı şeker

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker 3 su bardağı su.

yumurta ve şekeri eriyinceye kadar çırpıyoruz.içine limon yada portakal kabuğu rendesi,süt ve sıvı yağ ekliyoruz çırpıyoruz.pirinç unumuzu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. (pirinç unu yarım paket bile gitmiyor arkadaşlar). Daha sonra yağladığımız borcama döküp 180 derece fırınımıza koyuyoruz. 30 dk sonra kapağı açıp kontrol edip duruma göre alabiliriz. Şerbetle şekerimizi kaynatıp hafif ılıttıktan sonra fırından çıkardığımız kekimizi kürdanla deldikten sonra üzerine döküyoruz. Çektikçe yavaş yavaş dökmeniz daha iyi olur. En son isteğe bağlı üzerine krem şanti yada vanilyalı pasta kreması çırpıp dökebiliriz. Hem daha hafif olur hem daha lezzetli =)
Not = çölyak hastası olmayanlar kekin içine çırparken 1 bardak irmik ilave edebilirler. afiyet olsun =)
Yonca hanım'a bu güzel tarif için çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.