28 Temmuz 2013 Pazar

SOFRA SÜSLEYEN YEMEKLER, GÖRSEL LEZZETLER

Sofralarınızı değişik yiyeceklerle süslemek isterseniz :
Peynirli domates laleleri

MEYVELERİNİZİ BU ŞEKLİDE HAZIRLAYARAK TATLI ZEVKİNİZİ DE YERİNE GETİRMİŞ OLURSUNUZ... MEYVE SEVMEYEN ÇOCUKLARINIZA DA BÖYLECE MEYVEYİ SEVDİREBİLİRSİNİZ.


KAHVALTI SOFRALARI VEYA SAHUR İÇİN SALAMLI MİLFÖYLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.



         PATATESLERI HASLADIKTAN SONRA SICAK SICAK EZIYORSUN IÇINE BIR KASIK TEREYAG, BIR KASIK KREM PEYNIR VE ISTEDIGIN BAHARATLARI KOYUP YUVARLAYIP ISTEDIGIN SEBZELERE BULUYOSUN.

Patates Kızartmasını hiç bu şekilde yapmayı denediniz mi? Görselliğe önem verenler, sofranız ziyafet sofrasına dönüşsün diye uzun uzun uğraşmaya gerek var mı :))

Çizgili iki renkli kekler yapabilmek için beyaz hamurdan başlayıp gittikçe küçülen daireler halinde bir renkli bir sade dökerek kekinize bu şekli verebilirsiniz, gayet kolay bi yöntem ;)

Kek pişirdikten sonra, bu şekilde ikiye bölüp hatta arasına dilediğiniz bir krema sürerek üzerini de süsleyip o şekilde servise hazırlayabilirsiniz...

Kurabiye hamurlarını yumurta şeklinde oval olarak yuvarlayıp mutfak makasıyla tavşan şekli verebilirsiniz...

Bir kabın içerisine koyacağınız bir miktar süte bisküvileri batırıp çıkararak tepsiye dizip, önceden hazırlamış olduğunuz ılık kremayı üzerlerine sürüp meyve dilimleri yerleştirin. Bisküvi-krema-meyve- bisküvi-krema-meyve malzemeler bitinceye kadar bu şekilde sıralarak pastanızı tamamlayın ve üstünü arzu ettiğiniz şekilde damla çukolata, toz fındık, fıstık, hindistan cevizi veya bademle süsleyebilirsiniz.


Kaşar dilimleriyle yapacağınız bu ağaç yılbaşı ağacı gibi sofraları şenlendirebilir :))

Kendinize ve sevdiklerinize meyve şöleni :))



Omletinizi gördüğünüz gibi kırçiçeklerine benzetebilirsiniz. Bunun için tek tapmanız gereken rengarenk dolma biberlerin içini boşaltıp kalın dilimler halinde daireler kesmek ve az yağlı tavada biber dairelerin içine yumurtaları kırmak...



Süslü Yumurtalar...

Yemek masasında harika bir görüntü...



Kahvaltıya gelecek misafirlerinize böyle bir sürpriz hazırlayabilirsiniz...

Papatya omlete ne dersiniz...


Basit bir meyve tabağı...

 Yumurta sevmeyen çocuklarınızın kahvaltı sofrası için...
Yapmış olduğunuz köfteleri bu şekilde sphagetti, domates, bezelye, kaşar ve taze naneyle süsleyip, ortaya harika bir sunum çıkarabilirsiniz.......

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır

Patlıcan Turşusu Tarifi
 Malzemeler

2 kg küçük turşuluk patlıcan
1 küçük baş lahana
1 adet havuç
3 adet kırmızı salçalık biber
10-15 dal kereviz
1 demet maydanoz
1 su bardağı sirke
1 baş sarmısak
1 çay kaşığı şeker
3-4 defne yaprağı

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için biraz bekletin.
Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarmısak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya her 1 litre için 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip bu suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin.

Afiyet Olsun

Gül Reçeli Nasıl Yapılır


Malzemeler ;

150 gr kokulu gül yaprağı
5 bardak toz şeker
1 Limon
2 bardak Su

Hazırlanışı;

Gül yaprakları güzelce yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara koyulur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve böylece 2 gün bekletilir.

2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencerede 2 bardak su ile şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur. Gül reçeli kokulu güllerden yapılır.

Gül reçelinin faydaları:

 Gül reçeli mideyi güçlendirir. Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir.

Afiyet olsun.





Basit Turşu Tarifi

Herkes turşu yapar, fakat ben bir arkadaşta turşu yedim, bayıldım. O güne kadar tuzu ve ekşisi bu kadar güzel ayarlanmış bir turşu kesinlikle yememiştim. Tek kelimeyle harikaydı ve hemen tarifini yazmalarını rica ettim kendilerinden. Sağolsunlar beni kırmadılar. Bakın o tarif aynen şöyleydi:


Karışık Turşu

5 kiloluk bir kavanoza hazırlamış olduğunuz sebzeleri aralarına sarımsak serğiştirerek yerleştirin. Daha sonra kavanozun yarısına kadar sirke doldurup, kalan kısmına tuz, limon tuzu ve su karıştırıp dökün. Tuzunu ve ekşisini suya karıştırırken kendi damak zevkinize göre ayarlayın. Afiyet olsun ..

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Kavurmalı Kereviz Çorbası

Malzeme

  • Yapılışı :
    Erittiğimiz tereyağına, sarımsak ve havuç ekleyip soteleyelim. Küp şeklinde doğranmış patates ve kerevizleri ekleyerek sotelemeye devam edelim. Ardından, sıcak su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Çorbayı blendırdan geçirelim. Krema, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatalım. Tereyağını tavada eritelim. Üzerine minik parçalara ayrılmış kavurmayı ekleyerek soteleyelim. Kavurmayı çorbanın üzerine ekleyerek servis yapalım.

Karamelli Muz Tatlısı


 Malzeme


Yapılışı:
Unun içine bir paket vanilya ve kabartma tozu atarak karıştıralım. Azar azar maden suyu ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Muhallebi den biraz daha ince kıvamda bir karışım elde edelim. Muzları 5 eşit parçaya bölüp ve balla kaplayalım. Balla kaplanan muzları un karışımımıza batırıp yağda kızartalım. Üzerine isteğe göre pudra şekeri veya tarçın tozu serperek servise hazır hale getirelim.