23 Şubat 2014 Pazar

Keşkül Nasıl Yapılır, Keşkül Tarifi


4 su bardağı süt
1,5 çay bardağından biraz az şeker
1 çay bardağı pirinç unu
2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı toz badem



Vanilya hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.

11 Şubat 2014 Salı

Kremalı Taneli Sebze Çorbası

Kremalı taneli sebze çorbası

Yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur
Az soğan, biber, sarımsak, kereviz, havuç, kabak,  patates...  Tüm malzeme zardan kücük şekilde doğranıp yağda   kavrulur. Biraz ilave edilip, un pembeleşinceye kadar kavrulur.  Kavurmaya devam edilir ardından soğuk su ilave ederken karıştırılır. Kaynatırız baharatı ilave edilir tuz, tuzot (çeşni), tavuk bulyon veya et bulyon kaynayınca biraz crema koyulup, kıvama gelince ateşten indirilir.

9 Şubat 2014 Pazar

Çiğ Börek Tarifi


Çiğ Börek Malzemeleri ve Tarifi

1 kilo unu, tuz ve ilik suyla yoguruyoruz. Ne sert ne yumusak orta kıvamda bir hamur olacak. Yaklasik 30 beze cikiyor. Unlayarak merdane ile tabak büyüklüğünde aciyoruz.İcine cig kiyma, 2 sogan rendesi, tuz ve baharat koyuyoruz. Suyla kiymayi yumusatiyoruz. Actigimiz bezelerin yari tarafina yayip D şeklinde kapatip kenarlarini kesiyoruz ve bol yagda kizartiyoruz.

Kremalı Havuç Tatlısı


Malzemer:
7-8 tane orta boy havuç
Bir bucuk su bardagı şeker
Bir paket petibör biskuvi
Yarìm paket margarin
Bir su bardagı iri dövülmüş fındık
2 tatlı kaşıgı tarçın
Üzeri icin:
1 bardak soguk süt
Bir paket krem şanti

Yapılışı:
Yıkanmış olan havuçlar rendelenir ve teflon tavaya alınır üzerine şeker eklenir kapagı kapatılıp ocagın altı düşük ayarda suyunu cekene kadar pişirilir ve ılınmaya bırakılıra
Havucun üzerine eritilmiş margarin tarçın elle iri ufalanmış bisküvi ve iri dövùlmü§ fındıkta eklenip
Karıştırılır ve borcama
Yayılır.iyice sogumuş olan tatlımızın üzerine bir bardak sütle bir paket krem santi çırpılıp heryerine sürülür buz dolabinda iki saat dinlendirip dilimlenerek servis edilir. ùzerini dilerseniz iri kıyılmış fındık, dilerseniz bol hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.