20 Ağustos 2013 Salı

Tavuk Sütü Nasıl Yapılır

Tavuk Sütü Şekerleme Tarifi
Köpük Görünümlü Şekerleme

Malzemelerimiz:
2 yumurta akı
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumurta aklarını derince bir kasenin içinde pudra şekeri vanilyayı da ilave ederek bütün malzemeyi mikserle köpürene kadar hatta katılaşana kadar çırpıyoruz, çırparken şekli bozulmuyorsa kıvamı tamam demektir.

Bir tepsi içerisine yağlı kağıt veya düz beyaz kağıt serin, ister krema pompası ile ister kaşıkla şekil verdirerek malzemeyi bitirin, önceden iyice ısıttığımız fırına tepsiyi koyduktan 5 dakika sonra kapatın, bezeler kısa bir süre içinde kabaracaktır sararmadan fırından çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder