17 Ağustos 2021 Salı

KIBRIS TATLISI (DENENMİŞ)

MALZEMELER 4 Yumurta 1 su bardagı şeker 1 su bardagı galeta unu (bayat ekmegi rondodan geçirip kullanın) 1 su bardagına yakın sıvıyag 2 yemek kaşıgı irmik 1 su bardagı çekilmiş ceviz 1 su bardagı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu NOT: ILIK TATLI SOĞUK ŞURUP ŞURUP 3 su bardagı su 1,5 su bardagı şeker 1 kaşık pekmez KREMASI İÇİN 4 su bardagı süt 2 kaşık un 2 kaşık nişasta Yarım su bardagı şeker pişirip soğuyunca 1 paket toz şanty koyup çırp. ŞURUP SOĞUK KULLANILACAGI İÇİN İLK ŞURUBU HAZIRLAMAK GEREKİR. SONRA HAMURU KARIŞTIRIP PİŞİRELİM. ILIYINCA ŞURUBUNU VERELİM. DAHA SONRA DA KREMASINI DÖŞEYİP HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYELİM. BUZDOLABINDA YETERİNCE DİNLENDİRDİKTEN SONRA SERVİS YAPALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder