7 Eylül 2013 Cumartesi

Karamelli Muhallebi Tarifi

Karamelli Muhallebi Malzemeler


    4 bardak süt
    3 kaşık nişasta
    1 kaşık tereyağı
    1 buçuk bardak toz şeker
    1 çay bardağı dövülmüş fındık
    1 yumurta
Karamelli Muhallebi Yapılışı

Önce karamelini yapalım :
         Kuru bir tencereye şekerimizi dökelim kısık ateşte şeker esmerleşinceye kadar kavuralım. Rengi koyulaşınca yarım su bardağı su dökelim. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştıralım ve ateşi söndürelim. Karameli bir başka kaba alıp, bu tencerede muhallebi yapma islemine geçelim, önce yumurtayı çırpıp sütü ve nişastayı iyice karıştırıyoruz ve yavaş yavaş pişiriyoruz. Sürekli karıştırmamız gerekir çünkü nişasta topaklaşmasın. En son pişmeye yakın yağını koyuyoruz.
Sonra : 
Önceden hazırladığımız karameli muhallebiye ilave edip karıştırarak kâselere boşaltalım ve üzerini fındıkla süsleyerek servis yapalım...

Not: Tereyağı muhallebiye parlaklık, kaymak görüntüsü ve lezzeti verir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder