17 Mayıs 2011 Salı

Gül Tatlısı nasıl yapılır

                        
Malzeme: 1 yumurta           
                3 yemek kaşığı yoğurt
               Yarım çay bardağı sıvı yağ
               Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
               1 paket vanilya
               1 paket kabartma tozu
                fındık içi (ince çekilmiş)
                    un
Yapılışı: Yukardaki malzemelerle, yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. Büyük bezeler yapılıp, merdaneyle açılır. ( Ne çok kalın ne çok ince) Açtığımız bu hamuru çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir.Kesilen bu yuvarlaklardan 4 er tanesini, ucu bir öncekinin hafif üstüne gelecek şekilde kaydıra kaydıra koyup ilk koyduğunuz yuvarlağın ortasına şekerli fındık koyarak hepsini birden yuvarlayın.Ortadan kesip, kesilen ucu alta gelecek şekilde margarinle yaplanmış tepsiye dizin. Sarı renkte pişirip fırından çıkınca şurubunu dökün.Eğer isterseniz; tatlıyı yaparken içine hiç bişey koymayın,sarıp,yuvarlayıp kesin tepsiye dizin sonra ortalarına birer bütün fındık koyun.(resimdeki gibi).Fakat toz halinde koyacağınız laha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder