17 Mayıs 2011 Salı
Gül Tatlısı nasıl yapılır
Malzeme: 1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
fındık içi (ince çekilmiş)
un
Yapılışı: Yukardaki malzemelerle, yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur. Büyük bezeler yapılıp, merdaneyle açılır. ( Ne çok kalın ne çok ince) Açtığımız bu hamuru çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesilir.Kesilen bu yuvarlaklardan 4 er tanesini, ucu bir öncekinin hafif üstüne gelecek şekilde kaydıra kaydıra koyup ilk koyduğunuz yuvarlağın ortasına şekerli fındık koyarak hepsini birden yuvarlayın.Ortadan kesip, kesilen ucu alta gelecek şekilde margarinle yaplanmış tepsiye dizin. Sarı renkte pişirip fırından çıkınca şurubunu dökün.Eğer isterseniz; tatlıyı yaparken içine hiç bişey koymayın,sarıp,yuvarlayıp kesin tepsiye dizin sonra ortalarına birer bütün fındık koyun.(resimdeki gibi).Fakat toz halinde koyacağınız laha lezzetli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder