24 Mayıs 2011 Salı

Ağlayan Kek nasıl yapılır


MALZEMELER: 4 yumurta
                     3 fincan şeker
                     3 fincan un

                     1,5 çorba kaşığı kakao
                     2 çorba kaşığı süt
                     1 paket kabartma tozu
      Kreması : 1 su bardağı süt
                     1 paket krem şanti
         sosu:    1 su bardağı süt
                     1 çorba kaşığı un
                     1 su bardağı su
                     1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı: Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder