17 Mayıs 2011 Salı

Ekler Pasta Yapılışı

Malzeme: 1 su bardağı su
                1 su bardağı un
                Yarım paket margarin
                4 yumurta
Yapılışı: 1 su bardağı su küçük bir tencerede ısıtılır, içine margarin atılır eriyince un eklenir. 3-4 dakika pişirilir. Soğuyunca mikserle çırparken 4 yumurta teker teker kısa aralıklarla içine kırılır. Hamur şırıngaya doldurulup margarinle yağlanmış tepsiye şırıngayla sıkılır veya yuvarlak olmasını istiyorsanız kaşıkla öbek öbek koyabilirsiniz. Sıcak fırında pambeleşinceye kadar pişirilir.
           Pişerken içi boşaltılmış gibi olur kendiliğinden olur bu. Daha sonra;
İçine muhallebi, üstünede çukolata sosu dökülür ve servis yapılır.
Muhallebi:  3 kaşık margarin ve 3 kaşık un kavrulup üstüne 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya ilave edilir. Çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
Üstü için:  Bir kutu içerisinde alacağınız hazır çukolata sosunu üstünde yazıldığı gibi pişirip, ekler pastaların üzerine akıtarak dökebilirsiniz. Daha sonra arzu ederseniz yeşil fıstıkla da süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder