22 Mayıs 2011 Pazar

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır

Malzeme : 3 çeyrek margarin
                 3 kaşık un
                 1 kâse toz şeker
                 1 paket vanilya
                 1 litre süt
Yapılışı :  Yayvan bir teflon tencereye 1 paket margarini 4 e bölüp 3 parçasını koyun. Eridikten sonra 3 kaşık unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü, şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle çırparak karıştırın kıvama gelince altını söndürüp ılımaya bırakın. Ilıyınca rondoya boşaltıp içindeki pütürlerin kaybolup kıvamın esnek olması için 10 dakika çekin. sonra ister kâselere paylaştırın, isterseniz küçük bir tepsiye ufaladığınız bisküvilerin üzerine döküp buzdolabına koyun ve iyice kalıplaşmasını bekleyin. Soğuyunca, kare kare kesin ve herbirini rulo şeklinde yuvarlayıp servis tabağına alın. Hangi şekilde yaparsanız yapın üzerini hindistan ceviziyle veya tarçınla  süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder