17 Mayıs 2011 Salı

Tulumba tatlısı tarifi


Malzeme: 3 su bardağı su
               100 gr. tereyağı
               2,5 su bardağı un
               3 adet yumurta
               2 yemek kaşığı irmik
              1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
              1 tatlı kaşığı şeker
              1 tutam tuz
Şurup:    4 su bardağı su
             4,5 su bardağı şeker
             1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı: Öncelikle şurubu hazırlamak lazım. Bunun için şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın kıvama gelmeye yakın limon suyunu da ekleyin az daha kaynatıp söndürün.
             Hamuru yapmaya başlayalım. Tereyağını tencereye koyup eritelim. Suyunu ekleyip kaynatalım. Elenmiş un, tuz, irmik, nişasta ve şeker ilave edip yapışmayan bir hamur yapalım. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak soğumasını sağlayalım. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirelim. Daha sonra şırıngaya tırtıllı başlık takıp hamuru soğuk yağ koyduğumuz tavaya kısa kısa sıkalım. Sıkma işlemi bitince altını yakıp kısık ateşte ağır ağır kızartalım. Kızaran tatlıları soğuk şuruba atalım. Her kızartmadan sonra diğer hamurları sıkmadan evvel tavayı soğutmak şarttır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder