17 Mayıs 2011 Salı

Alinazik kebabı nasıl yapılır



Malzeme: 3 tane patlıcan
               3-4 tane kırmızı salçalık biber
               1 kg katı yoğurt
               2 diş sarımsak
Üzerine:   200 gram kıyma
               1 kaşık salça
               1 kuru soğan
               Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Patlıcanları ve biberleri közleyip, kabuklarını soyun. küp küp doğrayıp, teflon tavada az bir sıvıyağla soteleyin. Servis tabağına alın. Üzerini sarımsaklı yoğurtla kapatın. Ayrı bir tavada kavurduğunuz kıymayı da üzerine ekleyip, küçük bir tavada yağda kırmızı toz biber kızdırıp üzerine gezdirin, servis yapın.
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder